ISS – Statia Spatiala Internationala

ISS – International Space Station, este statia spatiala experimentala construita in scopul studiului efectelor microgravitatiei si a mentinerii vietii in spatiul cosmic, precum si ca platforma de observatie astronomica si a observatie a Terrei. Ea fost lansata in noiembrie 1998 si orbiteaza la o altitudine ce variaza intre 319-343 km cu o viteza aproximativa de 27600 km/h.


Astronautii aflati pe ISS au privilegiul de a asista zilnic la un spectacol unic admirand Terra din spatiu. Cine nu si-ar dori sa aibe acest privilegiu de a admira LIVE Terra?

Asa a aparut experimentul High Definition Earth Viewing (HDEV) de pe ISS ce a fost activat in aprilie 2014. Acest experiment consta in includerea catorva camere video HD comerciale montate pe ISS si indreptate spre Terra si oferind imagini LIVE superbe ce pot vi vizualizate de cei interesati.
Asfel, acum avem si noi posibilitatea de a beneficia de acest privilegiu. Mai jos, puteti vizualiza LIVE imaginile captate de camerele video de pe ISS.


Sursa: Broadcast live streaming video on Ustream

In cazul în care imaginea este neagra, inseamnă că ISS se afla pe partea intunecata a Terrei (puteți reveni la scurt timp ca sa reverificati imaginea). ISS orbiteaza Terra de aproximativ 16 ori/zi.

Mai jos puteti vizuliza unde se afla pozitionta ISS in acest moment.

Sursa:

Cele patru camere video ale experimentului HDEV sunt orientate in directii diferite si cu puncte de vedere diferite in raport cu directia de deplasare a ISS oferind mai multe unghiuri de vizionare diferite. Camerele video sunt programate sa comute automat de la una la alta.

Exista pe Google Play si o aplicatie pentru ANDROID – View Earth Live HD from SKAYA – ce poate fi instalata pe telefon si vizualiza aceste imagini. O recomand! – Puteti descarca aplicatia de  AICI .

Pe internet se gasesc o multime de comentarii, si imagini referitoare la ISS si proiectul HDEV, mai mult, se pot gasi si tot felul de asazise inregistrari facute de amatori ce vizualizau LIVE aceste imagini si au surprins cine stie ce OZN-uri, sau alte fenomene mai mult sau mai putin credibile, dar acestea fac obiectul altor discutii.
Haideti sa ne bucuram de acest privilegiu de a admira Terra din spatiu si, cine stie, poate vom ajunge (prinde) si timpurile in care vom putea efectua personal astfel de calatori.

O sa mai revin cu comentarii despre acest subiect.

Distribuie catre prietenii tai:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Sunt de acord cu autorul postului. Am aceeasi abordare fata
    de tema data.

Comentariile nu sunt permise.