Hiti Pringo P231 – Imprimantă foto de buzunar
Hiti Pringo P231 – este o imprimantă foto portabilă ce încape în buzunar. Hiti Pringo P231 se conectează wireless la telefonul mobil de pe care se pot tipări direct pozele stocate în telefon. Aplicația pentru telefon este gratuită şi este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS.
Hiti Pringo P231 – este o imprimantă foto portabilă de dimensiuni reduse, 94 x 145.8 x 25.1 mm şi numai 394 g cu tot cu acumulator. Poate tipări fotografii micuțe, de 54 x 86 mm la o rezoluție de 290 dpi, la care, prin intermediul aplicației specifice se pot adăuga tot felul de efecte speciale, inclusiv ornamente argintii sau aurii. Imprimanta Hiti Pringo P231 se conectează la telefonul mobil prin intermediul conexiunii Wi-Fi şi dispune de un acumulator Li-Pol de 550 mAh ce oferă suficientă energie pentru a tipări peste 10 fotografii. Acumulatorul are un timp de încărcare de aproximativ 1 ora şi jumătate. Imprimanta este disponibilă în 3 culori: albă, roz şi neagră.
Am avut ocazia de a achiziționa această imprimantă de la F64 la un preț foarte redus – 209 lei (aproximativ 46 de euro la data la care scriu acest articol) în loc de 580 lei, cât costa în mod normal. Era disponibilă doar varianta roz, dar la prețul acesta, nu te mai uiți la culoare.
Pachetul este complet, conține imprimanta, încărcătorul cu mufa USB (poate fi încărcată atât la priză cât şi la un PC/laptop), acumulatorul, un ribbon ce are o capacitate de tipărire de 10 fotografii, un pachet de 10 coli hârtie fotografică specială, manualul scris în câteva limbi de circulație internațională şi garanția.
Montarea şi instalarea necesită puțină atenție, deoarece atât componentele cât şi capacele locaşurilor în care se introduc consumabilele sunt destul de fragile. Mai mult, aceste locaşuri nu au inscripționat ce anume trebuie pus acolo şi nici modalitatea de deschidere. Trebuie să te uiți cu atenție şi să ai grijă pe ce apeşi şi cum apeşi. Ribbonul pare foarte fragil şi trebuie manevrat cu atenție. Are inscripționat pe el o săgeata ce indică faptul că mai întâi se potriveste în partea indicată de sageată şi apoi în partea cealaltă. Ȋnchiderea capacului trebuie efectuată de asemenea cu atenție pentru a nu rupe ribbonul. Locaşul în care se pune hârtia foto, nu are nişte ghidaje serioase pentru alinierea hârtiei foto şi de aceea e necesar ca imprimanta să fie pe pusă pe o suprafață plană şi mare atenție la cum aranjați hârtia. Şi aici, singura indicație este că hârtia trebuie pusă cu partea tiparibilă în jos. Hârtia are o margine de aproximativ 5 mm care nu este tipăribilă şi care se îndepartează după tiparire, dar nu există vreo indicație în ce parte trebuie pusă acea margine. Eu am pus-o greşit prima oară, dar după tiparirea primei fotografii mi-am dat seama şi am reopoziționat-o. Ȋn tăvița imprimantei încap 10 coli. De asemenea, nici acumulatorul nu are vreo indicație despre poziția în care trebuie introdus în imprimantă, deci atenție să nu-l forțați. El trebuie să intre foarte uşor şi în totalitate. Dacă nu a intrat tot în locaşul lui, rotiți-l. Ar fi bine ca înainte de toate să încarcați acumulatorul – aproximativ 1,5 ore. Al meu a fost încarcat inițial doar 3% şi nu m-am putut folosi de imprimantă imediat.
După inserarea tuturor consumabilelor, încărcarea acumulatorului şi instalarea aplicației PRINGO pe telefonul mobil, o putem porni. Telefonul trebuie să aibă pornit Wi-Fi şi la căutarea rețelelor disponibile vom găsi imprimanta la care ne conectăm. După deschiderea aplicației, găsim o scurtă rubrică de setări şi putem s-o punem la treabă. Putem folosi fotografii deja existente în telefonul nostru sau putem efectua una chiar atunci. Aplicația are o mulțime de efecte speciale pentru fotografie de la inimioare, steluțe, fugi de nea, până la diverse rame foto ce pot fi aplicate uşor embosate în argintiu sau auriu, variații de culori, adăugare text, adăugare desen efectuat cu mâna liberă, creare de carduri gen cărți de vizită, adăugare de coduri QR, etc.
Ȋntr-un final, după ce terminăm joaca cu efectele speciale, putem tipări fotografia. Tipărirea se face pe mai multe straturi şi durează aproximativ 1 min. Calitatea este excepțională. Din punctul meu de vedere, singurul inconveninet este formatul prea mic al fotografiei, dar să nu uităm că discutăm de o imprimantă portabilă ce încape foarte uşor în buzunar.
Imprimanta este O.K. Compatibilitatea cu Android şi iOS, multitudinea de efecte speciale pentru fotografiile de urmează a fi tipărite precum şi posibiliatea de a tipări acele rame în argintiu sau auriu, conexiunea wireless, capacitatea acumulatorului, aplicația foarte prietenoasa şi uşor de utilizat, dar şi dimensiunile foarte reduse ale imprimantei, fac din Hiti Pringo P231 un gadget foarte interesant.
Consumabile sunt acceptabile ca preț. Tot la F64 se găsesc pachetele ce conțin ribbon şi hârtie foto specială pentru 30 de fotografii, la un preț de 67 lei (aproximativ 15 euro la data la care am scris acest articol).
Ȋn final, la prețul redus la care am reuşit să o achiziționez, pot spune că face toți banii. Pentru cei cărora le place să-şi faca tot felul de portrete la care să-şi adauge diverse efecte speciale, este O.K. Rămâne ca în timp să vedem şi fiabiliatatea.
RECOMAND cu încredere Hiti Pringo P231 !