Lansare Samsung Galaxy Gear S

Cei de la Samsung au lansat la inceputul lunii septembrie 2014 noul smartwatch Samsung Galaxy Gear S. Noul ceas inteligent al celor de la Samsung difera mult fata de modelele anterioare – Gear, Gear 2 si Gear Neo. Pe langa ecranul curbat asemanator cu cel de la Samsung Fit, cea mai mare noutate este ca acest nou ceas inteligent se prezinta cu un modem 3G incorporat ce ii permite sa functioneze autonom, conexiunea 3G permitand atat transferul de date cat si efecturea apelurilor telefonice.

Unele din principalele caracterisitici ale lui Samsung Galaxy Gear S sunt: procesor dual-core cu o frecventa de 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB de memorie interna, wireless 801.11 b/g/n, GPS, Bluetooth 4.1, un display curbat de 2” cu o rezolutie de 480×320 pixeli tehnologie AMOLED, o carcasa rezistenta la apa si praf (nu stiu exact cat de rezistenta) si baterie de 300 mAh care ramane de vazut ce autonomie va oferi tinand cont ca transferul de date consuma destul de mult.
SamsungGearS_7
Samsung Galaxy Gear S va contine destule aplicatii utile dar si posibilitatea instalarii altor aplicatii gratuite sau conta cost.
SamsungGearS_10
Pretul acestuia nu este inca cunscut. Se spune ca va fi disponibil pe piata din octombrie 2014, dar pe piata romaneasca probabil va apare de sarbatori. Tinand cont de diferena majora fata de modelele anterioare, ma astept ca pretul sa fie cu mult mai mare decat la lansarea modelelor anterioare.

Ca utilizator al unui Sony Smartwatch 2 pe care l-am luat deoarece modelele Samsung Gear si Samsung Gear 2 nu puteau functiona impreuna cu Samsung Note 1 (N7000), pot spune ca pentru mine personal, modelul celor de la Sony mi-a fost util in primul rand ca simplu ceas si apoi ca reuseam sa vad cine ma suna atunci cand conduceam sau eram intr-o discutie iar telefonul era pus pe modul silentios. Nu am fost prea incantat de el dupa achizitie. Mai nou, am vazut modelul celor de la Motorola si anume Moto 360 care mi s-a parut mult mai elegant si cu un design mult mai interesant.
moto3603
Nu stiu multe despre acest ceas – Moto 360 – dar cum sunt un admirator al marcii Motorola si am utilizat multe telefoane ale acestui brand inca de la inceputul telefoniei mobile in Romania, asa ca pot spune ca au fost tot timpul cu un pas inaintea tuturor. Au avut o perioada de stagnare de cativa ani, perioada ce au oferit posibilitatea altora sa se afirme, dar cred ca vor reveni in forta din urma. Nu vreau sa spun ca modelul Moto 360 ar fi mai sus decat Gear S si momentan cred ca as opta pentru Gear S, dar ramane sa vedem in viitorul apropiat cu ce noutati vor veni si cei de la Motorola.
Revenind la Samsung Galaxy Gear S, asteptam sa apara si pe piata din Romania si apoi voi reveni cu noi impresii despre acest ceas inteligent.

Distribuie catre prietenii tai:

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.