Aikido

Morihei Ueshiba, cel care a fost părintele Aikido-ului, s-a născut la 14 decembrie 1883 într-o familie de fermieri-ţărani în Japonia, în localitatea Tanabe, pe teritoriul Prefecturii Wakayama. Morihei este al patrulea născut al familiei Ueshiba şi singurul băiat dintre cei 5 copii.

Practica Aikido-ului permite uniunea fiziologicului, psihicului, mentalului și socialului, conducând la perfecționarea personalității umane. Prin înțelegerea superioară a ceea ce numim luptă, Aikido asigură comportamentului uman coerență și stabilitate. Practicantul de Aikido se angajează pe o cale care-l conduce dincolo de limitele corpului și spiritului luate separat și la capătul careia se va regăsi pe sine, mai senin și înțelept.

Aikido, prin tehnicile și principiile sale, imită elementele naturii, atât în calmul cât și în înlănțuirea lor. În procesul de învățare a Aikido-ului se recurge la exemple, comparații și metafore nu numai pentru a explica un lucru sau altul, ci mai ales, pentru a concretiza sau vizualiza anumite tehnici sau atitudini.

Pentru cei interesati, recomand  antrenamente organizate de Sensei Mihăiţă Deleanu – centura neagra 7 dan. Detalii aici:  LINK

Comentariile sunt închise.